gallery/images-logo-735a0c61960d0de00cc154c9a482abbc

  Animat Centro Psicologia Barcelona

  TERAPIA DE PARELLA

  Els éssers humans estem destinats a relacionar-nos uns amb els altres. Fruit d’aquestes relacions, establim, o no, vincles amb altres persones. Aquests vincles poden ser d’amistat, de companyoni, d’amor, etc… Estem obligats a “conviure” amb altres persones (Ex. Companys de feina o veïns) i, en aquests casos, agafem un rol, un rol que, en moltes ocasions, fa veure a l’altre el que li volem ensenyar, és a dir, que no som nosaltres mateixos, ja que, en aquesta relació, sentim que tenim el mateix joc (Ex: el nostre lloc de treball, la nostra reputació, etc…) i, per tant, no ens mostrem com realment som.

  En una relació de parella, com en les relacions pares-fills, ens mostrem tal qual som, mostrem el que ens agrada i el que no. És, en aquest context, en el qual ens sentim relaxats, que s’originen la gran part de problemes de parella. Un cop superada l’etapa de l’enamorament, de la passió, etc… passem a una etapa de convivencia, on el més important ja no és l’altra persona, sinó el nostre propi benestar. És, en aquesta etapa on poden surgir la gran part dels problemes de parella: l’estrès laboral, els fills, el dia a dia, les obligacions, els horaris fan que no tinguem temps per relaxar-nos i és precisament aquest estat de “nervis” el que fa que volem estar bé nosaltres, sense pensar en el que vol la nostra parella. D’aquesta manera, la nostra parella fa el mateix i al final sembla que no parlem el mateix idioma, que volem coses diferents, que ja no ens uneix res i… tot i que ens costi admetre-ho, el mateix pensa ella de nosaltres. Arribats a aquest punt en el que la comunicación no flueix amb naturalitat (ja sigui pel treball, els fills o problemes externs a la parella), és quan moltes parelles requereixen l’ajuda d’un psicoterapeuta per intentar posar solució a aquesta manca de comunicació. Aquest pas és fonamental, doncs indica que per ambdues part tenen clar que val la pena “lluitar per mantener-se units”.

  ANIMAT pretén oferir un espai terapèutic, on el diàleg i la comunicació puguin fluir sense cap tipus de prejudici, i on cada membre de la parella pugui veure’s mitjançant els ulls de l’altre.

  gallery/data-6930c5a3fd326f527bb1d8d25ff74193

   
  ANIMAT Centro de Psicoterapia y Recursos Humanos

  c/ Pau Claris 162, 4º1ª
  08037 Barcelona


  Tel: 658 08 04 67

  c/ Pau Claris 162, 4º1ª Barcelona 08037 Spain Tel: 658 08 04 67 email: animat.psicologia@gmail.com